SAYA SAYANG AWAK,AWAK SAYANG SAYA?@_@


Friday, December 23, 2011

Bila Kau Kata Kau Sayang

Bila kau kata kau sayang
Terus aku tersenyum
Dan lantas kumenjawab
Hmmm....mmm
Aku juga sayang padamu

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Dan lalu kujelaskan
Kita sudah saling Oh jatuh cinta

Kau hadir saat aku memerlukan penawar duka lara
Setelah lama hidupku kesepian
Terbalut lah lukaku dengan harum cintamu
Terima kasih kuucapkan

Senyumanmu sering ku terbayang
Terlepas rinduku bila dengar suaramu
Terasa bagaikan kau ada di sisi
Di mana saja ku berada

Aku pun berdoa pada Tuhan
Semoga cinta kita berpanjangan selamanya
Berkocak nafas di dada bila terpandang mu
Janganlah engkau pergi dariku...

Bila kau kata kau rindu
Aku pun rindukanmu
Bila kau kata kau sayang
Hmmm....mmm
Aku juga sayang padamu

Monday, July 25, 2011

cuti mid sem bersama rambutan ^^

assalamualiakum ! hai !
minggu lepas aku cuti mid sem 1 week , sepanjang cuti tu asyik makan buah ja . macam macam ada buah manggis , cempedak , mata kucing , jambu , mempelam , langsat , duku and yang paling best buah RAMBUTAN lahh ! favourite tau ! maaf lah durian tak tersenarai sebab nya aku tak makan durian . kesian kan ? haha tak tau kenapa , mungkin sebab aku ada migrain jadi cepat pening . Bau sikit ja da pening :( sebab tu lah tak makan
orang kat kampung siap cakap lagi " ermm , rugi lah kalau macam tu " siap tersenyum lagi haha tak pe lah makcik , asalkan tak menyusahkan orang hehe .
ada satu pagi tu kan , aku tak bangun tido lagi pastu aku mimpi bau durian , dalam mimpi tu kepala aku sakit sangat sebab bau durian ! pastu aku terbagun dari tido, emmm memang bau durian pon ! tengok ! sampai masok mimpi lagi . nampak sangat tak boleh makan haha .

Ha ! dah dah lah cakap pasal durian kan ? sekarang kita nak cakap pasal rambuatan pulak! iaitu buah 'febret' aku ! hehe kalau nak tau kan sepanjang cuti tu aku asyik makan rambutan ja tak ada buah laen dah , buah lain tu sebiji dua saja ! haha
tok aku siap kupas buah rambutan tu simmpan dalam peti sejuk senang nak amik makan yelah orang tua kan bukan senang nak makan kan ? tapi , yang kesian nya adik aku pulak yang asyik amik makan , habis buah tu dia makan membebel lah tok aku dibuat nya, haha . tapi memang sedap lah kalau kita hiris isi rambutan tu ,pastu masok peti sejuk ! perghhh ! terbaikk lah ! tak caya korang try lah buat .
nak tau tak akibat makan rambutan banyak sangat , bibir aku gatal gatal siap melupas and kasar lagi ! terseksa aku dibuatnya ! nape lah jadi macam tu kan ? hmmmm !
tapi , tu tak meluntur semangat aku untuk tak makan buah tu tau ? tetap jugak aku makan ! haha , biar lah buah tu jadi penawar nya . haha

dah la , sampai sini je kot ! bye bye !
sekian ;))

Saturday, July 16, 2011

shah Alam wif member ~

actually dah seminggu aku pegi , sory lah baru nak story ;)) hehehe , sbb aku bz sangat satu minggu ni dengan test . aku ada 4 test ! sume xada gap langsung nak bersuka ria ! haha kesian kan ? nak buadd macam mana nama pon student kann ?? hehe okehh ! SHAH ALAM ~ ni 2nd time aku pegi shah alam , 1st pegi I-CITY . 2nd lak pegi rumah member nama dia ema , abang dia kawin ! sebelum pegi rumah ema aku pegi kenduri lain kenduri rumah member boyfriend aku kat cheras kot Xingat laah :( hehehe . sedaapp sangat makan kat situ ;) tema diorang warna biru CANTEKK ! Tengah seronok makan tiba tiba hujan lebat tp, hujan tak bermakna tak happening taw ? walaupon hujan pesandingan tetap di teruskan dengan silat ! best ! ;))
pas tu kitorang pegi IPB ( kolej aku ) amik member aku , nana dan fyna ! andd then , kitorang terus gerak pegi shah alam masa tu dalam kul 2.30 petang dah ! sampai shah alam pukul 4.00 lbih , pas tu kitorang sesat :( sampai kul 5 lbih ! dah sampai trus makan naseb ada makanan lagi , tu pon ema suruh mak dia masak untuk kitorang kalaw tak berlapar lahh ! hahaha

okeh ! pas makan makan tuh , kitorang jalan sikit sekitar rumah ema , tengok pelamin bergamba dengan pengantin , hehe
ni pic nya :))



kami semua ;))



again bestttttt :))





dia dengan danishh <3 ;))

macam kat kampung ;))




okehh , pas kitorang jalan kat sekitar rumah ema , kitorang pegi makn ABC SEDAPP kat shah Alam tu ! emmmm yummyyy !



emmm , sedapp bukan ? ada perisa durian , keladi , coklat , strawberi andd jagung !


okehh :)) sampai sini saja story aku yang terlepas seminggu tuh , haha sori againn :) daaaa !

sekian ;))

Wednesday, June 15, 2011

awan nano!





Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Wednesday, June 8, 2011

sakit dan ubat :)




S.A.K.I.T !
Sebut je pasal sakit mesti semua nak tahu kan sakit apa ?
sakit ada dua , pertama . sakit hati dan yang kedua sakit penyakit kan ?
dan sekarang aku nak cerita tentang sakit yang kedua !
kalau cakap pasal sakit tu , hmmm ! aku penat sangat dengan rasa sakit tu , tapi sakit tu orang kata ALLAH nak hapuskan dosa-dosa kita . aku pernah baca satu artikle pasal tu, dia cakap apabila kita sakit , ALLAH akan titipkan malaikat untuk melihat apa yang kita ucapkan ketika sakit itu , jika kita menyebut ALhamdullilah . Kemudian datang malaikat kepada ALLAH untuk menyampaikan , kata ALLAH aku lebih tahu . sekiranya ALLAH mematikan hambanya , akan dimasukannya ke dalam syurga ,dan sekiranya disembuhkan akan ditukar darah yang lebih baik .
alhamdullilah , kerana ALLAH beri aku rasa sakit itu :)

kalau nak tahu , hari hari aku migrain :( sakit sangat , saampai aku tak boleh study . teringin sangat nak naik kelas macam kawan kawan yang lain , tapi apa boleh buat aku tak mampu . aku hanya buat yang termampu saja .walau apa pun aku tetap bersyukur sebab ALLAH da bagi aku result yang baik untuk sem ni , walau pun tak dapat naik kelas at least pointer aku da naik :)
aku akan usaha dan doa lagi !
aku terima segala dugaan yang ALLAH bagi ni pada aku :)
sakit tu kan penghapus dosa ^^

U.B.A.T !
kalau da sebut pasal sakit tu , mesti la kena sebut ubatnya jugak kan ^^
hhmmmm ! haha , sebut pasal ubat aku tak tahu lah ubat aku banyakk sangat ,
macam macam jenis tau ! tapi, aku tak makan pun , hehe sebab apa ?
sebab orang cakap tak elok . kan banyak dadah :(
loker aku , siap bau bam lagi tau ! mustajab lah tiger bam lah minyak itu lah ini lah da macam orang tua tua kan ? haha ,
aku cakap kat boy friend aku , " b, sory lah ye ? sebab anis ade bau bam .hehe "
dia senyum ja ,huhu :)
member aku pulak cakap " anis, mude mude bau ubat , da tua bau purfume ! " haha !

okey ! tu saja story aku !
daaaa !

sekian !
sekian !

P.O.K.O.K




Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

[*]
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

[**]
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang [*]

Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…

Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang [**]

Tanya sama pokok…

Monday, June 6, 2011

sayang saya !




kenapa ?
sebab dia sayang aku , tak mampu rasanya aku nak balas apa yang dia da buat untuk aku selama ni , banyak sangat benda yang aku tak tahu , dan dia tunjukan aku .
aku tak sempurna tanpa dia , ya! betol , ayat ni selalu orang gunakan expecialy orang yang tengah bercinta , right ? tapi pada aku , aku tak tipu ! aku tak kuat , sungguh ! aku tak kuat . sejak aku kenal dia , aku rasa sangat sangat bersyukur ! THANXX ALLAH give him to me :)

dia xboleh tengok aku susah , walau penat sekali pun , dia tetap akan sempurnakan permintaan aku . dia selalu sangat melayan kerenah aku walaupun kadang kadang mengada sangat tapi dia tetap senyum tu yang buat aku takot untuk hilang dia . sumpah !
aku selalu doa dia JODOH aku , hati aku sangat risau kalau muka dia masam . kalau da macam tu tahu la aku dia ada tak puas hati .
sejak aku kat kl ni , banyak yang aku tak dapat aku dapat kat sini :) semua kerana dia. bukan aku ambil kesempatan atau apa .tapi itu lah kenyataan . dia selalu ada di saat aku perlukan kehadiran dia !
kata kata dia satu ari dia nak kua , dan aku cemburu . ya , aku sangat kuat cemburu!
" diorang tu semua bukan sape sape anis yang paling special . anis sorang saja ! "
mintak maaf b , anis takot sangat b ta de kat sisi anis lagi . tu saja b . b ada anis boleh senyum :)
sekali lagi syukur ya ALLAH , bg dia pada aku :)
satu benda yang aku tak akan lupa , time kaki aku sakit kena loker , time tu macam macam dia buat untuk aku . macam mana berkali kali dia bawak aku pergi klinik and last g hospital . tunggu lame , buat macam macam , duit lagi .lame jugak lah kaki tu nak baik berminggu minggu ! kesian dia :(
semakin hari , semakin sayang :)

hmm . b , anis pegang janji b tau ! b cakap b akan jadikan yang anis yang halal untuk b kan ? anis akan tunggu !
tu la janji dia pada aku :)
doakan dia jodoh aku !
sayang saya mohd afiq bin zakaria <3

sekian !

Sunday, March 13, 2011

MALAM PERTAMA

sebut je malam pertama mesti korang tertanya tanya kan
amenda uh ? tetiba je malam pertama..haa.. klaw korang nak taw, malam pertama ni adalah 1 filem pendek ,y membe2 aku buad untuk subjek diorang iaitu HPD 222 , byak bnda laen sbenarnya buleh buad, tp, diorang pilih nak buad filem ,
best crita dia ! da buleh jual aku rasa , mmg berbakat lah diorang ni taw ! rugi kalaw xtengok ! citew ni ditayang kan pd 11/3/2011, pkul 11 pg bertempat di LT1 ,institut profesional baitulmal !
naseb aku sempat tgok taw !klaw x berbulu jgak lah !haha ,
ne taknye gemok aku(bf aku)belakon kot!bkan senang taw x nak mintak kebenaran nak g tgok cite 2 (senang je sbenarnya ,sje wat gimik !haha),smpai je kat LT1 , cita da mula, sempat lah jugak nak pham..dalam cite ni,bf aku jadi hantu ! mula-mula biasa lah kan ,tp,bila nak g toilet teringat dia lak ,klaw ngah bercinte normal la kn teringat dia , tp, aku ni bkn ingat dia tp,ingat dia y sbagai hantu 2 ,berteman jugak lah aku ke toilet !haha, tp,bkan aku sorang je taw.membe membe aku yang laen pon sama taw!haha..LOL !

NI LAH FILEM NYA :


SMART bukan ?
mst korang teringin nak tgok kan ?maaf lah , cite ni xda kat mna mna , baru di DITAYANGKAN...
gamba gamba kat bawah ni adalah antara yang terlibat :


PERASMIAN :





SESI TEMUBUAL:


PARA PENONTON YANG HADIR:



EXTRA PERSEMBAHAN:





da selesai.. kenalah BERKEMAS !:




SEKIAN,

Eye Hearts

Girls Myspace Comments
MyNiceProfile.com

hepy bufdayyy !

Hepy bufdayy to zaini 10 march waynee 16 march !
kitowang sambut buday wani awal ,same ngan bufday zaini.
kat times sequare ! epy sgt2 , seronok tgok diowag poting kek !
aku pon join sekali taw potong kek tuh ,yelah ,ta penah potong ! ahaha. kesian kan ?

kitowang suprise kan zaini ckap xjadi pg TS,
cian die kena tipu an ,die gerak dlm kul 5.30.kitowang pg kul 7.30 ! lame an die tunggu !haha ,pdan muke bufday boy !
tp,bukan zaini je taw y terkene ,wani pon same ! die xtaw y kitowang na smbut bufdayy die jugak ! kat kek 2 ade name die ngn zaini , terkejut die ,yelah mne nak sangke kan . die kenekan zaini die terkene blik !haha,

WISH SAYE UNTUK ZAINI DAN WANI :

>>> semoga zaini dan wani dapat dekan sem ini (insyaALLAH)
>>>semoga keduanya sentiasa mendapat keredhaan dr ALLAH..
>>>Sentiasa bahagia dan sihat..
>>>mendapat kekuatan HATI dr ALLAH s.w.t .
>>>senyum selalu..
>>>semoga sentiasa dipermudahkan segala urusan..


saye sayang awak berdua selalu !!
muaaahhh




selamat ari lahir kawan ku ! bufday boy n girl !


sdap taw kek tu! emmmmm !yummy !



potong kuehnya ,potong kuehya ,potong kuehnya sekarang jugak!





saye ngn bufday girl!ni pon lagi bape ari 20 tahun lahh !


hehehe ,da mcm bufday kite je kan ?haha,teringin !nak jugakk


kesian diowang berdua nih !penat mencari kek !SAMPAI ke PV ,BB...


antara y terlibat !ANIS,IRA,WANI,SOBAH,AIN,MAMA,SEHA,AZIE(xde lam gamba )



turut menjayakan !afiq sebagai photographer !

sekian ,

Tuesday, March 8, 2011

kisah aku dan dia


Sakit sangat sangat hati aku bila terpaksa melepaskan sahabat yang paling aku sayang, aku ingat 1st time aku jumpa dia dulu , time tu aku ikot membe aku yang sorang ag, dia ckap na jumpa membe dia kat 1 kdai makan ni, aku pon ikot la, kat situ ada sorang laki, sorang pempuan.aku tgok ja diorng borak .tp , aku xda lak sembang ngan dia. kali kedua, aku jumpe dia kat tepi tangga aspuri ngan membe aku td , diorng ngah borak , aku pon join la, aku ingat dia budak lcci rupenya budak uitm. dan pra sama aku cuma klas lain2 .
aku tnya dia klas apa ?dia ckp 1b .tkejot aku yelah mana tak nye aku nya (bakal BF ) klas tuh !haha ,aku pon apa ag tnya la , knal x A...?dia gelak smbil jwab ,"ouh mamat indon tu ?" aku pon, "hah?mamat indon ?" yelah tkejot la..dia uwg malaysia ,asal lak pnggil mamat indon kan ?slmba dia jwb , "dah dia suka denga lagu indon dlam klas " berderai ketawa kitorang bertiga ,hahaha.
mcm2 ag aku tanya dia sal mamat indon tuh ,hehe .aku cita kat dia macam2 even kitorang bawu knal ,yela aku sebenarnya na cite kat membe aku yang sorang ag tuh ,tp , bley plak dia wat xtawu ,yang dengar lak membe die .haha
bermula la detik perkenalan aku ngn dia ,julai taun 2009.
kitorng rapat sgt , dia slalu ada ngn aku ,tima aku suka ,sedih ,sakit ,marah . dia mst ada ,dia la tmpat aku ngadu time tuh , kdang2 aku kua ngn dia n bf aku ,kitorng kua bertiga .part y pling best slalu anta aku blik penang.

december 2009 , die ajak aku duk sblik ngn dia n membe dia , kbetulan membe dia dak klas aku ,so oke la kan .dia maseh mcm dulu ,slalu jaga aku , dia ckap aku manja ,x reti berdikari . mmg pon 1st time kot jauh ngn family .dia suka denga cita2 aku , wlaupon kdng2 tuh merepek aku melalut , haha .tp, dia ttp jd pndengar setia aku , pendengar kedua slepas bf aku .aku ingat lagi , satu ari 2 .kaki aku kena besi loker.
aku ingat luka biasa2 je .pas 2-3 ari 2 kaki aku cm xbley na jln .sakit .sakit sangat smapai na pitam. kawan 2 aku suma da cuba mcm2 utk sembuh kan kaki aku , siap masuk kan kaki aku kat dlm air ais .mak aih! sakit siodd ! mcm da ilang saparuh semangat .
pas2 bf aku bwak g klinik .dah 2-3 klinik pg .x baik2 , siap kna g hospital ag !
aku kna g HUKM ! time tu membe baik aku n bf aku y teman kan ,dr pg2 buta kitorng kat situ smpai lah petang ,baru blik!walaupun kedua dua orng kesayangn aku ni penat , tetp juga diorng teman dan bg aku semagat . lma jugak lah kaki aku na baik.
satu lg penyakit y x bley ilang dr idop aku adalah MIGRAIN ! DIA siapp potong rambut aku lg taw ,sbb dia ckp 2 lah puncanya ,haha .
time ni pon dia maseh teman kan bf aku anta aku blik penang !

julai 2010,aku maseh sblik ngn dia. tp , da kurang berMANJA .aku pon slalu lepak bilik bff aku y laen (1 blik je ,4 orang ), dia slalu bz ,yelah dia MPP n koMANDER . walupon cm 2 .dia maseh ag dengar cita2 aku . tiap2 ari aku cita kat dia .walupon dia da rapat ngn orng lain .tp ,maseh lg ingat aku .walupon sedeh aku terima jugak .
kitorng slalu jugak gado .tp ,tima ni dia da xda teman bf aku anta aku blik penang dah.sdeh !
aku da semakin ilang dia .

january 2011, aku btol btol jauh dr dia .dia da xtnggal asrama ,aku seblik ngn bff aku ,y aku slalu lpak .aku rindu dia .na dia dekat ngn aku .dia da semakin bz..n dia juga da ada membe baik laen ,dia da jarang jumpa aku !
sangat jauh .y pling aku xbleh terima ,dia da xnak dengar cerita aku ! dia cakap 2 depan membe baik dia skrg ! aku ingat lagi kata2 dia "aniss...aku da tak nak dengar cerita kau " lpas tu trus berderai air mata aku mngalir.. da semaki laju... depan membe aku yang lain .aku da x peduli ,biar apa orng na ckp pn. dia btol2 da buang aku! aku sedih sgt ,aku kuat kan semangat . bf aku byk bg aku semangat .aku da buat keputusan tuk lupakan dia .tp , dia still ag ada kat dlm at aku yang paling dlm...aku arap aku dapat jumpa dia yang dulu di akhirat kelak !

sekian :)

Tuesday, February 15, 2011

AISHITERU ! ~menunggu~


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)

Saturday, February 12, 2011

JANJI PADAMU


Lagu ni khas utk bie saye <3

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Thursday, February 10, 2011

ITU KAMU !

sesuatu y kita x sedari @ langsung x tlintas d fkiran kita <3

  • sekurang-kurangnya ada 5 org dlm dunia ni menyayangi kamu & sanggup mati kerana kamu...
  • skurang-kurangnya ada 15 org dlm dunia ini menyayangi kamu dlm beberapa cara..
  • sebab utama seseorng itu membenci kamu adalah kerana dia ingin menjadi seperti kamu..
  • senyuman drpada kamu bleh mbawa kebahagiaan kpd seseorng , meski pun dia tdak mnyukai kamu..
  • setiap malam ada seseorng mengingati kamu sblum dia tidur..kamu amat bermakna dlm hdup seseorng..
  • klaw bkn kerana kamu seseorng itu tdak akn hdup bhagia..
  • kamu seorng yang unik & istimewa..
  • jangan merasa takut untuk meluahkan perasaan kamu akan merasa tenang apabila seseorng itu mgetahuinya..
  • apabila kamu mbuat ksilapan y sgt besar , ada hikmah d sebaliknya..
  • skiranya kamu merasakan dirimu terpinggir ,fkirlah semula..kamu y mminggirkan drimu sndiri..

Saturday, January 22, 2011

SAHABAT y sye rndu :)

rindu sgt2 at dia ,tp dia da xda .da pg dr idop aku,
hnya tuhan saja y tahu cm na asa hati ni ,sepi tanpa dia.
sntiasa terniang2 gelakk tawa dia , ssh snang sntiasa ada .
tp ,skg aku xtahu knpa aku d tggl kn,
myb slah aku .aku slalu set at dlm kpale otakk ni ,
mesti adahikmahh !jdd ,aku hnya mjd seorng perindu .
slalu aja usha FB dia ,tnpe dia sdr .
xapa la ,walaw apa ponn ,dia ttp sahabat baekk aku
DUNIA AKHIRAT !

ni antara kata2 y dia penah bg aku :)

"pengorbanan memerlukan air mata ,tanpa pengorbanan ,
kebahagiaan tdakk akan hadir. sekali ponn insan dskeliling kita
tdakk mnyukai kita.
mungkinn kerana dia ingin menjadi seperti kita..
atau cemburu dgn kebahagian
y kita perolehi,,
kdang kadang tanpa kita sedari
seseorang itu menyukai kita ,
tapi,dengan cara y mnyakitkan hati.
begitu banyakk kmungkinan y blaku dlm diri ini,
sesuatu y tnpa kita sedari tlah kita lalui,
biarpon segalanya pahit sperti hempedu.
tapi ,akhirnya pasti manisnya melebihi madu ,
xslamanya kedukaan itu milik kita,
biar pon kebahagiaan itu masih jauh,
tapi ,pasti kita bisa mgapainya dgn kkuatan
y kita miliki.
tempuh segalanya dgn penuh sabar
krana kita sendiri bisa mnempuhnya tanpa bantuan org laen ! "

2 la kata2 dia wat aku .
tp,skg dia da ada kwn2 baru ,
sdh pasti aku tros dia lupakan .
aku sgt2 rindukan dia :(

Saturday, January 15, 2011

bersame haiwan eksotik!






semperna minggu cari dana at ipb ,
ni la aktivitinya .

Wednesday, January 12, 2011

tmpat F.E.B.R.E.T saye :)






mst la at TASEK PERMAISURI !
ske sgt aww g sne , coz at sne an cantekk sgt aww !
ske sgt g tasekk !thanxx sgt2 at gemok aku coz da bwk n kenalkn
tmpat 2 kat aku !ahaha ,t.kasehh b !syg b sgt2 taw !hehe

ktowg slalu g sne time ptg2 coz ,
xde la pnas sgt .time uhh rmai sgt2 uwg at c2 ,ptg2 kn
mst la.ade y dtg ngn family ,kapel ,kwn2 .
ske tgok uwg jogging2 bdk2 bkejaran .
besh sgt! tgok gelagat2 uwg .hehe

Friday, January 7, 2011

LUAHAN HATI , , ,

gemok saye<


pertama kali ku bertemu dengan mu..
sayunya hatiku merinduimu
walaupown belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta

pertama kali ku bertemu denganmu
sayunya hatiku melihat senyumanmu
aku mengharap engkau menerimaku
kerna aku bersedia menyintaimu

akan ku renang lautan yg berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jika engkau meninggalkan aku
terhiris hati ini.terguris jiwa ini.
menangis tak berlagu..ohhhh...

biarpun ombak yg mrubah pantai
kasih ku tak kan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti ohhhh...

sayangku pimpinkan tangan ku
menuju mahligai bahgia..
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
ohhhh..kasih...

maseh mauw coba !

sowy ye ?blog saye xcntek mcm uwg laen ,
sye mseh ngah blaja wat blog ni .heee .
blog ni ann ,membe sye y aja kn .
t.kaseh sgt2 at die .
t.kaseh waynee ^_*

suke! suke! suke!

aha!tawu ta npe anis suke ?
hee , ,anis suke bab da dpt wat blog ni la ,hehe
bkn sng tawu . mase xde na wat ni sume ^,^
skg ni ade la sket ,sket je la. .hehe
kawan ,kawan sokg saye ye ?

comey-comey saye :)

TERIMA KASEHH :) datang lagi ^_~

terime kasih ye ? sila datang lagi... Photobucket