SAYA SAYANG AWAK,AWAK SAYANG SAYA?@_@


Tuesday, March 8, 2011

kisah aku dan dia


Sakit sangat sangat hati aku bila terpaksa melepaskan sahabat yang paling aku sayang, aku ingat 1st time aku jumpa dia dulu , time tu aku ikot membe aku yang sorang ag, dia ckap na jumpa membe dia kat 1 kdai makan ni, aku pon ikot la, kat situ ada sorang laki, sorang pempuan.aku tgok ja diorng borak .tp , aku xda lak sembang ngan dia. kali kedua, aku jumpe dia kat tepi tangga aspuri ngan membe aku td , diorng ngah borak , aku pon join la, aku ingat dia budak lcci rupenya budak uitm. dan pra sama aku cuma klas lain2 .
aku tnya dia klas apa ?dia ckp 1b .tkejot aku yelah mana tak nye aku nya (bakal BF ) klas tuh !haha ,aku pon apa ag tnya la , knal x A...?dia gelak smbil jwab ,"ouh mamat indon tu ?" aku pon, "hah?mamat indon ?" yelah tkejot la..dia uwg malaysia ,asal lak pnggil mamat indon kan ?slmba dia jwb , "dah dia suka denga lagu indon dlam klas " berderai ketawa kitorang bertiga ,hahaha.
mcm2 ag aku tanya dia sal mamat indon tuh ,hehe .aku cita kat dia macam2 even kitorang bawu knal ,yela aku sebenarnya na cite kat membe aku yang sorang ag tuh ,tp , bley plak dia wat xtawu ,yang dengar lak membe die .haha
bermula la detik perkenalan aku ngn dia ,julai taun 2009.
kitorng rapat sgt , dia slalu ada ngn aku ,tima aku suka ,sedih ,sakit ,marah . dia mst ada ,dia la tmpat aku ngadu time tuh , kdang2 aku kua ngn dia n bf aku ,kitorng kua bertiga .part y pling best slalu anta aku blik penang.

december 2009 , die ajak aku duk sblik ngn dia n membe dia , kbetulan membe dia dak klas aku ,so oke la kan .dia maseh mcm dulu ,slalu jaga aku , dia ckap aku manja ,x reti berdikari . mmg pon 1st time kot jauh ngn family .dia suka denga cita2 aku , wlaupon kdng2 tuh merepek aku melalut , haha .tp, dia ttp jd pndengar setia aku , pendengar kedua slepas bf aku .aku ingat lagi , satu ari 2 .kaki aku kena besi loker.
aku ingat luka biasa2 je .pas 2-3 ari 2 kaki aku cm xbley na jln .sakit .sakit sangat smapai na pitam. kawan 2 aku suma da cuba mcm2 utk sembuh kan kaki aku , siap masuk kan kaki aku kat dlm air ais .mak aih! sakit siodd ! mcm da ilang saparuh semangat .
pas2 bf aku bwak g klinik .dah 2-3 klinik pg .x baik2 , siap kna g hospital ag !
aku kna g HUKM ! time tu membe baik aku n bf aku y teman kan ,dr pg2 buta kitorng kat situ smpai lah petang ,baru blik!walaupun kedua dua orng kesayangn aku ni penat , tetp juga diorng teman dan bg aku semagat . lma jugak lah kaki aku na baik.
satu lg penyakit y x bley ilang dr idop aku adalah MIGRAIN ! DIA siapp potong rambut aku lg taw ,sbb dia ckp 2 lah puncanya ,haha .
time ni pon dia maseh teman kan bf aku anta aku blik penang !

julai 2010,aku maseh sblik ngn dia. tp , da kurang berMANJA .aku pon slalu lepak bilik bff aku y laen (1 blik je ,4 orang ), dia slalu bz ,yelah dia MPP n koMANDER . walupon cm 2 .dia maseh ag dengar cita2 aku . tiap2 ari aku cita kat dia .walupon dia da rapat ngn orng lain .tp ,maseh lg ingat aku .walupon sedeh aku terima jugak .
kitorng slalu jugak gado .tp ,tima ni dia da xda teman bf aku anta aku blik penang dah.sdeh !
aku da semakin ilang dia .

january 2011, aku btol btol jauh dr dia .dia da xtnggal asrama ,aku seblik ngn bff aku ,y aku slalu lpak .aku rindu dia .na dia dekat ngn aku .dia da semakin bz..n dia juga da ada membe baik laen ,dia da jarang jumpa aku !
sangat jauh .y pling aku xbleh terima ,dia da xnak dengar cerita aku ! dia cakap 2 depan membe baik dia skrg ! aku ingat lagi kata2 dia "aniss...aku da tak nak dengar cerita kau " lpas tu trus berderai air mata aku mngalir.. da semaki laju... depan membe aku yang lain .aku da x peduli ,biar apa orng na ckp pn. dia btol2 da buang aku! aku sedih sgt ,aku kuat kan semangat . bf aku byk bg aku semangat .aku da buat keputusan tuk lupakan dia .tp , dia still ag ada kat dlm at aku yang paling dlm...aku arap aku dapat jumpa dia yang dulu di akhirat kelak !

sekian :)

1 comment:

  1. try to be a good person in front her..
    start from now n forever.
    be a good fren still not enough but if u be a good person to all u will get wat u wan.
    smile n oweys smile

    ReplyDelete

comey-comey saye :)

TERIMA KASEHH :) datang lagi ^_~

terime kasih ye ? sila datang lagi... Photobucket