SAYA SAYANG AWAK,AWAK SAYANG SAYA?@_@


Wednesday, June 15, 2011

awan nano!





Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Wednesday, June 8, 2011

sakit dan ubat :)




S.A.K.I.T !
Sebut je pasal sakit mesti semua nak tahu kan sakit apa ?
sakit ada dua , pertama . sakit hati dan yang kedua sakit penyakit kan ?
dan sekarang aku nak cerita tentang sakit yang kedua !
kalau cakap pasal sakit tu , hmmm ! aku penat sangat dengan rasa sakit tu , tapi sakit tu orang kata ALLAH nak hapuskan dosa-dosa kita . aku pernah baca satu artikle pasal tu, dia cakap apabila kita sakit , ALLAH akan titipkan malaikat untuk melihat apa yang kita ucapkan ketika sakit itu , jika kita menyebut ALhamdullilah . Kemudian datang malaikat kepada ALLAH untuk menyampaikan , kata ALLAH aku lebih tahu . sekiranya ALLAH mematikan hambanya , akan dimasukannya ke dalam syurga ,dan sekiranya disembuhkan akan ditukar darah yang lebih baik .
alhamdullilah , kerana ALLAH beri aku rasa sakit itu :)

kalau nak tahu , hari hari aku migrain :( sakit sangat , saampai aku tak boleh study . teringin sangat nak naik kelas macam kawan kawan yang lain , tapi apa boleh buat aku tak mampu . aku hanya buat yang termampu saja .walau apa pun aku tetap bersyukur sebab ALLAH da bagi aku result yang baik untuk sem ni , walau pun tak dapat naik kelas at least pointer aku da naik :)
aku akan usaha dan doa lagi !
aku terima segala dugaan yang ALLAH bagi ni pada aku :)
sakit tu kan penghapus dosa ^^

U.B.A.T !
kalau da sebut pasal sakit tu , mesti la kena sebut ubatnya jugak kan ^^
hhmmmm ! haha , sebut pasal ubat aku tak tahu lah ubat aku banyakk sangat ,
macam macam jenis tau ! tapi, aku tak makan pun , hehe sebab apa ?
sebab orang cakap tak elok . kan banyak dadah :(
loker aku , siap bau bam lagi tau ! mustajab lah tiger bam lah minyak itu lah ini lah da macam orang tua tua kan ? haha ,
aku cakap kat boy friend aku , " b, sory lah ye ? sebab anis ade bau bam .hehe "
dia senyum ja ,huhu :)
member aku pulak cakap " anis, mude mude bau ubat , da tua bau purfume ! " haha !

okey ! tu saja story aku !
daaaa !

sekian !
sekian !

P.O.K.O.K




Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

[*]
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

[**]
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang [*]

Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…

Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang [**]

Tanya sama pokok…

Monday, June 6, 2011

sayang saya !




kenapa ?
sebab dia sayang aku , tak mampu rasanya aku nak balas apa yang dia da buat untuk aku selama ni , banyak sangat benda yang aku tak tahu , dan dia tunjukan aku .
aku tak sempurna tanpa dia , ya! betol , ayat ni selalu orang gunakan expecialy orang yang tengah bercinta , right ? tapi pada aku , aku tak tipu ! aku tak kuat , sungguh ! aku tak kuat . sejak aku kenal dia , aku rasa sangat sangat bersyukur ! THANXX ALLAH give him to me :)

dia xboleh tengok aku susah , walau penat sekali pun , dia tetap akan sempurnakan permintaan aku . dia selalu sangat melayan kerenah aku walaupun kadang kadang mengada sangat tapi dia tetap senyum tu yang buat aku takot untuk hilang dia . sumpah !
aku selalu doa dia JODOH aku , hati aku sangat risau kalau muka dia masam . kalau da macam tu tahu la aku dia ada tak puas hati .
sejak aku kat kl ni , banyak yang aku tak dapat aku dapat kat sini :) semua kerana dia. bukan aku ambil kesempatan atau apa .tapi itu lah kenyataan . dia selalu ada di saat aku perlukan kehadiran dia !
kata kata dia satu ari dia nak kua , dan aku cemburu . ya , aku sangat kuat cemburu!
" diorang tu semua bukan sape sape anis yang paling special . anis sorang saja ! "
mintak maaf b , anis takot sangat b ta de kat sisi anis lagi . tu saja b . b ada anis boleh senyum :)
sekali lagi syukur ya ALLAH , bg dia pada aku :)
satu benda yang aku tak akan lupa , time kaki aku sakit kena loker , time tu macam macam dia buat untuk aku . macam mana berkali kali dia bawak aku pergi klinik and last g hospital . tunggu lame , buat macam macam , duit lagi .lame jugak lah kaki tu nak baik berminggu minggu ! kesian dia :(
semakin hari , semakin sayang :)

hmm . b , anis pegang janji b tau ! b cakap b akan jadikan yang anis yang halal untuk b kan ? anis akan tunggu !
tu la janji dia pada aku :)
doakan dia jodoh aku !
sayang saya mohd afiq bin zakaria <3

sekian !

comey-comey saye :)

TERIMA KASEHH :) datang lagi ^_~

terime kasih ye ? sila datang lagi... Photobucket